30/03/2023

Εκλογές 2023. Και λοιπόν;


τα ΨΟΦΟδέλτια που θα ρίξω στην κάλπη στις διπλές εκλογές

Τι έχει αλλάξει από τις προηγούμενες βΟλευτικές εκλογές; Τίποτα προς το καλύτερο. Μόνο προς το χειρότερο. Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά ακόμα πιο διασπασμένη και χαμένη για όποιον τα παρακολουθεί, όπως πχ κάποια κομμάτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ενώ κάποιοι προσπαθούν να βρουν κοινοβουλευτική στέγη πάση θυσία τινάζοντας στον αέρα όποιες προσπάθειες είχαν γίνει, όπως πχ η ΛΑΕ.

Τι να πεις καινούργιο; Η χώρα βαδίζει στον όλεθρο συνεχιζόμενα και κλιμακούμενα από το 2010. Και εμείς προσπαθούμε να βάλουμε τα σωστά ερωτήματα για να πάρουμε τις κατάλληλες απαντήσεις σε όλες τις ιδεολογικές εκφάνσεις της αριστεράς. Είναι ξεκάθαρο πια για εμένα πως δεν μπορούν να βρεθούν διέξοδοι εφόσον υπάρχουν τα ίδια άτομα στις ίδιες ηγετικές θέσεις σε όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις της ταξικής δογματικής αριστεράς, αλλά και τις συνδικαλιστικές συνιστώσες τους.

Επαναλαμβάνω πως για μένα όσοι έως σήμερα από την αριστερά έχουν ψηφίσει μνημόνια (ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ) δεν ανήκουν πια στους κόλπους της καθώς και όσα τμήματα της αριστεράς πιστεύουν στον ευρωνατοϊκό δρόμο δεν ανήκουν πλέον στην ταξική αριστερά (ΜΕΡΑ25). Και η ΛΑΕ δυστυχώς αυτοδιαγράφηκε από τους κόλπους της ταξικής αριστεράς εφόσον κινείται όπως κινείται: καιροσκοπικά.

Άρα μας μένουν τα γνωστά δογματικά ταξικά αριστερά κόμματα (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ, ΣΕΚ, Μ-Λ ΚΚΕ (μ-λ), ΕΕΚ, ΟΚΔΕ και όλα τα μικρότερα) όπου παρά τις σημαντικές διαφορές τους (προσωπικά το ΕΕΚ είναι το καλύτερο από όλα) οι μικρομέγαλοι ηγετίσκοι στις κορυφές τους, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, τα έχουν κάνει επιεικώς σκατά και δεν μπορεί κανείς να περιμένει κάτι πια από αυτούς. Είναι πλέον πεντακάθαρα ολοφάνερο. Τα κόμματα, οι οργανώσεις και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν είναι απρόσωπα/ες: όλοι και όλες αυτοί και αυτές έχουν ονοματεπώνυμο.

Βασικά να ξεκαθαρίσω για όποιον αναγνώστη διαβάζει για πρώτη φορά αυτό το ιστολόγιο πως αυτό το ιστολόγιο, αλλά και γενικά όλη η πολιτική σκέψη όλων των ιστολογίων μου σε ένα γενικότερο πλαίσιο βέβαια, απευθύνεται στον οργανωμένο και ανοργάνωτο κόσμο της ταξικής (αντιφασιστικής, αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιευρωνατοϊκής) αριστεράς και μόνο. Η ιδεολογία του κέντρου, της ολίγον αριστεράς, της δεξιάς και φυσικά της ακροδεξιάς σε όλες τις εκφάνσεις της, των κομμάτων των μνημονίων, των πατριδοεθνικιστών με την βολική σημαία του “όλοι μαζί” και του “δεν υπάρχει αριστερά-δεξιά” τύπου ΕΠΑΜ και σημερινού Λαφαζάνη, με βρίσκει εντελώς απέναντι. Για να βάζω τα πράγματα στις σωστές τους βάσεις. Με ενδιαφέρει αυτός ο κόσμος (της ταξικής αριστεράς εννοώντας όπως περιγράφθηκε πιο πάνω) να βρει κοινό βηματισμό ώστε ενωμένος, με ταξικά χαρακτηριστικά, μαζικά να δώσει την πνοή που χρειάζεται σήμερα ώστε ο Λαός να βρει ξανά ελπίδα και να συμμετέχει, να μην αποστρατεύεται -όπως εγώ ένα πράγμα.

Οργανωμένα, Μαζικά, Ενωτικά, με οριζόντια δομή, με ένα ενιαίο πανό στο δρόμο, ίδια βροντερά συνθήματα, μια γροθιά, ένα κείμενο, μία εφημερίδα, ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο, μία ιστοσελίδα, μια δυνατή Φωνή, μία συνδικαλιστική παράταξη, ένα αντιφασιστικό συντονιστικό, να ζητήσει την συμπαράταξη του ευρύτερου προοδευτικού, δημοκρατικού, αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού Λαού. Όσο υπάρχει πολυδιάσπαση, κατακερματισμός, ηγετισμός, κατακόρυφη δομή, εμφύλιος αριστερός, και βασική αρχή «το δόγμα και το κόμμα πάνω από όλους και όλα», δεν θα δούμε άσπρη πολιτική και κοινωνική μέρα.

Άρα εφόσον τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο αλλά μόνο προς το χειρότερο η στάση μου για βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές -στις ευρωεκλογές απλά αποχή- παραμένει η ίδια: Άκυρο Διαμαρτυρίας. Ακριβώς όπως το έχω ξαναγράψει παλιότερα. Καλό Βόλι.

Όχι τίποτα άλλο αλλά για να μην μας περνάνε και για μαλάκες τα κομματόσκυλα της δογματικής αριστεράς.

~/.\~

Τα ΨΟΦΟδέλτια που θα ρίξω στην κάλπη στις διπλές εκλογές, γράφουν:

"ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ για δημοτικές, περιφερειακές και βουλευτικές εκλογές" 2023

Προς τα πολιτικά κόμματα της δογματικής ταξικής αριστεράς (αλφαβητικά): ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ, ΟΚΔΕ:

«Ότι συμφέρει το Λαό πρέπει να συμφέρει και το κόμμα. Με αυτή τη βάση δεν θα βγούμε ποτέ μπερδεμένοι.»
ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ

Για το απόλυτα αναγκαίο μεταβατικό αντικαπιταλιστικό ταξικό αριστερό μέτωπο σε πολιτικό, κινηματικό, συνδικαλιστικό και αντιφασιστικό επίπεδο.

Γιατί ΔΕΝ περισσεύει κανείς και καμία Αγωνιστής και Αγωνίστρια ΑΝ θέλουμε να πάρουμε στα χέρια μας τον τόπο μας.

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
με ταξικό πρόσημο
30-3-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια: