25/05/2023

Δυστυχώς, δαγκωτό ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιουνίου. Εδώ που φτάσαμε...


Η τελευταία και μόνη ελπίδα να σωθεί έστω κάτι "ελάχιστο" με την κοινοβουλευτική ψήφο στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Γιατί πρέπει στην δεδομένη χωροχρονική πολιτική συγκυρία να ψηφίσουν όλοι οι ψηφοφόροι που ανήκουν σε όλο τον κεντρώο και δεξιό πολιτικό χώρο, οι οποίοι δεν έχουν ιδιοτελή κίνητρα ή οφέλη όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση, δαγκωτό ΣΥΡΙΖΑ;

Οι μεγαλύτεροι πολιτικοί αριστεροί Απατεώνες που πέρασαν από το γΕλαδιστάν, μετά από τους βουλευτές που συνεργάστηκαν με τον πατέρα Μητσοτάκη το 1989 και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ της συγκυβέρνησης του 2012-2013, σίγουρα είναι αυτοί οι βουλευτές που επάνδρωσαν και έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ, ή συνεχίζουν να εντάσσονται στις γραμμές του, μετά το δημοψήφισμα του 2015 μέχρι και σήμερα. Όμως αν έχω αυτή την άποψη για τα σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, να ξεκαθαρίσω πως έχω πολύ χειρότερη άποψη γι' αυτούς τους ψηφοφόρους που τουλάχιστον μετά από την 1η διακυβέρνηση Σημίτη ψηφίζουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Είμαστε κωλόφαρα όπως και να το κάνουμε. Υπερβολικά πολλά τα δείγματα και τα σημάδια. Αν και μετά από 2000+ χρόνια σκλαβιάς κάπου (και ίσως) δικαιολογημένα...

Εντάξει δεν έχω μνήμη χρυσόψαρου, δεν παρακολουθώ συστημικά ΜΜΕ (εννοώντας δεξιότερα μετά το πολιτικό φάσμα του ΣΥΡΙΖΑ) και δεν έχω, κυρίως και πάνω από όλα, ιδιοτελή κίνητρα. Α ξέχασα: ΔΕΝ είμαι κομματόσκυλο κανενός κόμματος, και ιδιαίτερα εκεί που "ανήκω" ιδεολογικά, της ταξικής δογματικής αριστεράς (ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΟΚΔΕ), ή του ευρω-ΕΕ-ΝΑΤΟ-μονόδρομου (ΜΕΡΑ, ΛΑΕ, ΠΛΕΥΣΗ) που πλέον αυτός ο τελευταίος χώρος ευρωπαϊκά έχει τόση σχέση με την ταξική αριστερά όση είχε με τον σοσιαλισμό ο Σημίτης του ΠΑΣΟΚ.

Όμως επειδή ΔΕΝ είμαι κομματόσκυλο και ΔΕΝ έχω πολιτική ανάλυση νηπίου αναγνωρίζω το γεγονός πως, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ίδιοι με τα κόμματα που διέλυσαν το γΕλαδιστάν όπως αυτά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Βέβαια αναγνωρίζω από την άλλη πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστησε ιδεολογικά και κομματικά το ΠΑΣΟΚ αφού το έχρησε ισότιμο συνομιλητή για την επόμενη μέρα κυβερνητικής συνεργασίας. Το μεγαλύτερο λάθος που έκανε και το έλεγα πριν τα αποτελέσματα των εκλογών σε ΣΥΡΙΖΑίους. Κι αυτό παρά τις όλες άλλες -τραγικές/εγκληματικές από κάθε άποψη- του κωλοτούμπες και ενώ θα έπρεπε να πει εξαρχής πως με κόμματα της διαπλοκής και της ρεμούλας -όπως είναι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- και τις πρακτικές τους ΔΕΝ συνεργαζόμαστε για κανένα λόγο. Ζητάμε ξεκάθαρα αυτοδυναμία.

Πατούσε σε πολλές βάρκες και δεν του βγήκε, είναι δεδομένο αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ήθελε 10 Πολάκηδες και να τραβήξει την φάση στα άκρα έπαιζε και έπεσε στην παγίδα των απόλυτα συστημικών εξαγορασμένων ΜΜΕ. Αλλά η προσωπική μου εκτίμηση και η προσωπική μου ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων για τον νούμερο ένα λόγο ΤΕΡΆΣΤΙΑΣ ΉΤΤΑΣ του προοδευτικού χώρου είναι πως κέρδισε κατά κράτος η εξαγορά και ο πακτωλός χρημάτων στα συστημικά ΜΜΕ και στην οικονομική ολιγαρχία γενικότερα από πλευράς ΝΔ.

ΝΑΙ: η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων έχει λοβοτομηθεί από την καθολική προπαγάνδα των (συστημικών κυρίως) ΜΜΕ, και στην τηλεόραση και στο ράδιο και στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ένα μόνο από αυτά τα εγκλήματα στην ως τώρα διακυβέρνηση του (νεκροί πανδημίας, υποκλοπές, Τέμπη) θα είχε πέσει μέσα σε μερικές βδομάδες το πολύ από την καθημερινή πλύση εγκεφάλου των συστημικών ΜΜΕ. Όμως το αντίθετο δεν έγινε ποτέ. Ούτε και πρόκειται.

Θυμήσου αναγνώστη πως όταν το αστικό σύστημα ήθελε νέα κόμματα στη βουλή για να κόψουν την αντιμνημονιακή και αντισυστημική ψήφο, τα έβαλαν με την βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ χωρίς καθόλου δυσκολία: Χρυσή Αυγή, Σταύρο Θεοδωράκη (Το Ποτάμι), Βασίλη Λεβέντη (Ένωση Κεντρώων). Επίσης τα παρακάτω αποτελέσματα των εκλογών σε περιοχές που επλήγησαν από κρατικές δολοφονίες, σεισμούς και φωτιές είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της καθολικής επικράτησης της συστημικής προπαγάνδας σε όλα τα επίπεδα και παράλληλα την συνεχιζόμενη πλύση εγκεφάλου δολοφονικής επικράτησης της ατομικότητας έναντι της συλλογικότητας, του ιδιωτικού έναντι του δημόσιου, του παρτάκια-κυρΠαντελή έναντι της αλληλεγγύης.

Προσωπικά, ξανατονίζω, ΔΕΝ λέω -και δεν είπα ούτε έγραψα ποτέ- πως είναι όλοι ίδιοι. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι σίγουρα αν μπορούσαν δεν θα έφερναν μνημόνιο στη χώρα σε αντίθεση με τους άλλους που είναι στο dna τους οι ιδιωτικοποιήσεις. ΔΕΝ πιστεύω πως ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άφηνε το ΕΣΥ σε σημείο κατάρρευσης, δεν θα έκανε τέτοια ολέθρια διαχείριση της πανδημίας, δεν θα κάνει ιδιωτικά ΑΕΙ και πανεπιστημιακή αστυνομία, δεν θα άφηνε τον σιδηρόδρομο διαλυμένο, δεν θα παρακολουθούσε ο πρωθυπουργός πολιτικούς/κομματικούς αντιπάλους-δημοσιογράφους-κρατικούς θεσμούς, δεν θα ιδιωτικοποιήσει το νερό, δεν θα αφήσει ασύδοτους τους πάροχους ενέργειας, δεν θα έπνιγε το ελληνικό λιμενικό πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο.

Φτάνουν αυτά μόνο -ή και κάποιες ακόμα μικρές σε έκταση συστημικές διαχειρίσεις- για να ψηφίσει κάποιος ταξικά συνειδητοποιημένος πολίτης ένα κόμμα; Φυσικά και ΌΧΙ. Όμως όταν είσαι στα όρια της επιβίωσης και της εξαθλίωσης "φτάνουν" ακόμα κι αυτά τα ψίχουλα. Βλέπει κάποιος τον κόσμο να διαμαρτύρεται; Ενάντια και πάνω από όλα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ; Στις ΗΠΑ και στην Γερμανία; Να είναι στους δρόμους; Οι ίδιοι και οι ίδιοι κατεβαίνουν στους δρόμους ως μειοψηφία μια ζωή και προκοπή δεν βρίσκουμε/βλέπουμε. Και αυτοί που κατεβαίνουν στους δρόμους είναι τόσο διασπασμένοι και δογματικοί που δεν δίνουν ανάσες προοπτικής για άμεση αλλαγή διακυβέρνησης -ή έστω ρεαλιστικής αξιοπρεπούς προσπάθειας προς αυτό το σκοπό με ενδιάμεσους στόχους.

Όταν έχεις φτάσει με την πλάτη στο τοίχο και έχεις μία από τις πραγματικά χειρότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης μαζί με τις κυβερνήσεις πατέρα Μητσοτάκη και Σημίτη, τότε το βουλώνεις και δεν λες αριστερές μαλακίες του τύπου πως Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι μία από τα ίδια.

ΔΕΝ είμαι υπέρ του αριστερού εμφυλίου και ποτέ ΔΕΝ θα κατηγορήσω τους συνειδητοποιημένους πολίτες που ψήφισαν και θα ψηφίσουν ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, ΠΛΕΥΣΗ και εξωκοινοβουλευτική ταξική αριστερά ή επέλεξαν συνειδητά την αποχή και το άκυρο επειδή πιστεύουν σε άλλες μορφές πάλης, όπως ο Α/Α χώρος. ΔΕΝ θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να τα σαρώσει όλα και να μην υπάρχει ταξική (έστω και κολοβή, έστω και δογματική) αριστερά στη χώρα (ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, ΟΚΔΕ) είτε αντιμνημονιακά κόμματα τύπου ΛΑΕ, ΜΕΡΑ25 και ΠΛΕΥΣΗ.
Και είναι πολύ κρίμα που και η ΠΛΕΥΣΗ και το ΜΕΡΑ25 δεν μπήκαν στη βουλή.

Η ανάρτηση μου αφορά τους αναποφάσιστους, αυτούς που θέλουν να ψηφίσουν πάλι αποχή, λευκό ή άκυρο -αλλά με την λογική της "ανάθεσης". Η ανάρτηση μου αφορά όλους τους ψηφοφόρους σε όλο το πολιτικό φάσμα της δεξιάς και του κεντρώου χώρου. Η ανάρτηση μου αφορά τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων πλην των κομμάτων ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, ΜΕΡΑ25, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Όλα τα παρακάτω εγκλήματα είναι οι ατράνταχτες αποδείξεις για το αποτέλεσμα των εκλογών και της παντοκρατορίας των πληρωμένων συστημικών ΜΜΕ και του παρτακισμού-ωχαδερφισμού-κυρΠαντελισμού της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, με ευθύνη 100% κατά κύριο και πρωταρχικό ρόλο να πέφτει στις πλάτες των ιδιωτών/καταναλωτών που είναι η συντριπτική πλειοψηφία άνω του 60% και όχι συνειδητοποιημένων πολιτών που είναι η συντριπτική μειοψηφία κάτω του 10%.

Αν ήταν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ δεν θα είχα την ίδια αντιμετώπιση. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση ποτέ να ψηφίσω δεξιά και ΠΑΣΟΚ και όποια κόμματα έχουν την ίδια πολιτική ατζέντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσω δεν έχει μεταμορφωθεί σε ΠΑΣΟΚ και ούτε πρόκειται ποτέ εφόσον δεν ελέγχει τον μισό κρατικό μηχανισμό ούτε μπορεί να το κάνει στο άμεσο μέλλον γιατί τα ρουσφέτια όπως παλιά δεν μπορούν να υπάρχουν πια. (Γι'αυτό ακόμα και οι Κρητικοί το γύρισαν στο... τσάμικο μπας και μπορέσουν να πάρουν κάποιο φράγκο, όπως τις παλιές καλές εποχές των πράσινων κονδυλίων. Έτσι χωρίς ενδοιασμούς στράφηκαν ξανά στις γαλάζιες και πράσινες ακρίδες.)

Να προσθέσω τέλος πως ελπίζω κι εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με αμιγώς πολιτικό κείμενο στα ιστολόγια μου. Είμαι 52+ ετών, έχω ψηφίσει έως τώρα ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ και ΑΚΥΡΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και είναι μάλλον και η τελευταία φορά που ασχολούμαι με το πανηγύρι των εκλογών και με αυτή την κοινωνία. Αποχή, Άκυρο (απλό) ή Λευκό από τις μεθεπόμενες εκλογές. Είναι η τελευταία μου προσπάθεια να βοηθήσω αυτήν την ρημαγμένη-ασύνδετη-κοινωνία ως ενεργός συνειδητοποιημένος ταξικά πολίτης. Αλλά να αποδεχθώ μία "κοινωνία" που θα ξαναβγάλει τον Μητσοτάκη, τον ακροδεξιό φασίστα γόνο, που 4 χρόνια τώρα ελέγχει όλα τα μεγάλα και βασικά ΜΜΕ, παρακολουθούσε τους πάντες και τα πάντα, που δολοφόνησαν 57 ψυχές στα Τέμπη, που δολοφόνησαν πάνω από 15.000 ψυχές στην πανδημία λόγω έλλειψης ΜΕΘ και διάλυσης του ΕΣΥ, που τρώνε με 10 μασέλες και έχουν διαλύσει στην κυριολεξία τα πάντα, ΌΧΙ δεν το ξανακάνω μετά την 25η Ιούνη που είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ξαναβγεί αυτοδύναμος.

Και βασικά σιχαίνομαι ως το μεδούλι τους "συμπολίτες" μου που ψηφίζουν σαν πρόβατα (είτε εκούσια, είτε ακούσια) ανάθεση, ακροδεξιά, δεξιά, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, σοσιαλΗστές, εθνικιστές, απολιτίκ και ψεκασμένους. Επίσης μέσα μου έχω και μία μεγάλη δόση απέχθειας και αισθήματος τιμωρίας που θέλω να πέσει στα κεφάλια όλων των κομμάτων αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που ΔΕΝ μπορούν να ενωθούν σε τίποτα (από το 2010 το φωνάζουμε δυνατά), ούτε καν σε ένα πρωτοβάθμιο σωματείο, βάζοντας το συλλογικό καλό πάνω από το κομματικό. Σίγουρα ΔΕΝ φταίει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ για την καταστροφή της Αριστεράς: όλα τα αριστερά κόμματα φταίνε αναλογικά με την πολιτική τους δύναμη και επιρροή αρχής γενομένης την 17η Νοεμβρίου του 1974.

~/.\~

ΦΩΤΙΕΣ ΗΛΕΙΑ 2007
https://www.news247.gr/politiki/ileia-2007-i-omologia-karagkoyni-gia-ta-epidomata-tis-fotias-kai-ta-mpalomata-gia-tin-epopoiia.9522729.html
https://youtu.be/Aa71aPX9P5I
https://youtu.be/VE_cCmMdwMY

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ 2021
https://www.cretanews.eu/politiki/to-arkalochori-psifise-konteiner/

ΦΩΤΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑ 2021

ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΕΜΠΩΝ 2023

~/.\~

Και τώρα ένα υστερόγραφο ερώτημα που περιμένει απαντήσεις:
Γιατί ψηφίζει κάποιος τον δολοφόνο της οικογένειας του, αυτόν που τον απέλυσε, αυτόν που του έκαψε το σπίτι και αυτόν που μετά από δύο χρόνια συνεχίζει να μένει σε κοντέινερ;

Φυσικά αρχικά να πούμε πως ζούμε στο γΕλαδιστάν όπου τίποτα δεν μπορεί πλέον να μας ρίξει από τα σύννεφα. Είμαστε μία μάζα ανθρώπων χωρίς συγκολλητική ουσία που θέλουμε να το παίζουμε "λαός".
Είμαστε ιδιοτελή πολύξερα καθάρματα που κοιτάμε μόνο την πάρτι μας και τίποτα το συλλογικό και δημόσιο. Φυσικά και δεν μιλώ για όλους αλλά απολύτως σίγουρα για πάνω από το 50% των ιθαγενών.

Έτσι και η ψήφος μας είναι χωρίς κριτήρια πολιτικά και ταξικά. Παρά μόνο της τσέπης μας με την λογική από το τίποτα ας πάρω έστω μία αποζημίωση ή ένα βόλεμα σε μία δουλειά της ξεφτίλας και ας είναι αυτός που θα τα κάνει αυτά ο δολοφόνος μου εξ αρχής. ΔΕΝ έχουμε ίχνος αξιοπρέπειας ως λαός και πολίτες.

ΔΕΝ είμαστε καν Πολίτες αλλά εκούσια Ιδιώτες/Καταναλωτές: της Ανάθεσης, του Σταρχιδισμού και του Βολέματος.

Δούλεψα 3 έτη στην επαρχία του Ρεθύμνου και κατάλαβα πολύ καλά γιατί ο κόσμος ψηφίζει ειδικά στις δημοτικές εκλογές τον έναν ή τον άλλον. Καμία σχέση με πολιτικά ή ταξικά (συλλογικά γενικά) κριτήρια. Έχω τόσους ψήφους πίσω μου (οικογένεια, σόι) και σε ψηφίζω να μου κάνεις την δουλειά όποτε σε έχω ανάγκη. Αυτό. Και είναι τόσο απλό και ξεκάθαρο στα λαμόγια της πολιτικής.

Και εμείς οι ηλίθιοι ιδεολόγοι ουτοπιστές αριστεροί νομίζαμε πως άλλαξε ο (μικρό) κόσμος μας λόγω των σοσιαλιστών στην εξουσία το 1981 αλλά τελικά μέσα σε δύο μόνο χρόνια αποδείχθηκαν σοσιαλΗστές και κατέστρεψαν ότι πήγε να γεννηθεί μεταπολιτευτικά μαζί με τον δογματικό κομματισμό της μιας αριστερής αλήθειας.

Έτσι και με τα πιο πάνω εγκλήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μην περιμένεις από την ανθρωπομάζα της ανάθεσης, του βολέματος, του παρτακισμού και του ωχαδερφισμού να δείξει αλληλεγγύη στον διπλανό του ή να έχει κριτική σκέψη για τους βιαστές του. Κοντόφθαλμος παρτάκιας χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας είναι οι πολιτικές και κοινωνικές του επιλογές. Και μιλώ φυσικά πάντα για την μεγάλη πλειοψηφία και πάντα θα το τονίζω αυτό.

Είμαστε από τις χειρότερες γενιές της πρόσφατης ιστορίας της χώρας οι ενηλικιωμένοι στην πρώτη 20ετία της μεταπολίτευσης κι αυτό φαίνεται στα πάντα καθώς και κυρίως στα παιδιά μας.


Μας περιμένουν χειρότερες μέρες.









4 σχόλια:

Ανένταχτοι Πολίτες (+) είπε...

Προσωπικά θα στείλω σε φίλους, συγγενείς, συναδέλφους και γνωστούς το παρακάτω μήνυμα το Σάββατο πρωί. Από εκεί και πέρα ας κάνει ότι τον φωτίσει σε αυτό που πιστεύει ο καθένας από εμάς:

"Χαιρετώ.
Ποτέ τα πράγματα πολιτικά δεν ήταν πιο ξεκάθαρα.

Δεν ξέρω τι ψήφισες κι αν ψήφισες τελικά στις προηγούμενες εκλογές, αλλά στις επόμενες που θα γίνουν στις 25 Ιουνίου, απέναντι στους ακροδεξιούς Μητσοτάκη-Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη, 5 (πέντε) είναι οι αξιοπρεπείς λύσεις/προτάσεις να ψηφίσει κάποιος: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Εδώ που φτάσαμε, προσωπικά, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσουμε να σώσουμε ότι ελάχιστο μπορεί να σωθεί από: ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

Στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία η ψήφος σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, (ΑΚΡΟ)ΔΕΞΙΑ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΑΚΥΡΟ, ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ είναι μια χαμένη, εγκληματική και αυτοκαταστροφική ψήφος.

Αυτό και τίποτα άλλο.
Προώθησε το αν συμφωνείς.
Κώστας."

seizeTHEsky είπε...

Τελικά έστειλα το παρακάτω μήνυμα, λίγο διορθωμένο:

"Χαιρετώ.
Ποτέ τα πράγματα πολιτικά δεν ήταν πιο ξεκάθαρα.

Δεν ξέρω πως σου φάνηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στις 21 Μαΐου, αλλά στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιουνίου, απέναντι στους ακροδεξιούς Μητσοτάκη-Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη για 2η τετραετία, πιστεύω πως πέντε είναι οι αξιοπρεπείς λύσεις/προτάσεις να ψηφίσει κάποιος: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ίσως ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Εδώ που φτάσαμε, προσωπικά και για πρώτη φορά, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσουμε να σώσουμε ότι ελάχιστο μπορεί να σωθεί με την εκλογική μάχη: ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, ΟΣΕ, 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

Τέλος, πιστεύω πως, στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία η ψήφος σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, (ΑΚΡΟ)ΔΕΞΙΑ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΑΚΥΡΟ, ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ είναι μια χαμένη, εγκληματική και αυτοκαταστροφική ψήφος.

Αυτό και τίποτα άλλο.
Προώθησε το αν συμφωνείς.
Κώστας."

seizeTHEsky είπε...

Μπροστά στις εκλογές του Ιουνίου
https://thepressproject.gr/brosta-stis-ekloges-tou-iouniou/
*σχόλιο του Alekos Papandreou στις 27-5-2023,13:29

Με αφορμή το παραπάνω άρθρο του Κ.Λαπαβίτσα και το από κάτω σχόλιο στη σελίδα του The Press Project και με την δεδομένη απόφαση μου πως από αύριο θα εξαφανιστώ για κάποιο διάστημα από την διαδικτυακή ενημέρωση και την ιστολογική επίκαιρη αρθρογραφία, θέλω, να προσθέσω και κάτι τελευταίο σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου και ότι οι κάλπες βγάλουν στις 25 Ιουνίου.

Κατά αρχήν να δηλώσω την απέχθεια μου για το είδος αυτής της "αριστεράς" που είναι ότι κάτσει τελικά. Σίγουρα με διαβαθμίσεις, σίγουρα με διακυμάνσεις, σίγουρα με την πολιτική βαρύτητα του καθενός και της αρχής: "ΔΕΝ είναι όλοι το ίδιο." Αυτά που θα γράψω παρακάτω δεν αναιρούν την απόφαση μου να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές απέναντι στην (ίσως) χειρότερη ακροδεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ως ένα τελευταίο όπλο μπας και δεν ξαναβγεί η #Μητσοτάκη_Κάθαρμα διακυβέρνηση.

Η "αριστερά" του 1ου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΎ του βρώμικου 1989 που κατακεραυνώνω παραπάνω μην ξεχνάμε πως εμπεριείχε το χειρότερο είδος της: αυτή του ευρωμονόδρομου, του Κύρκου, του μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Δυστυχώς και το ΜΕΡΑ25, η ΛΑΕ και η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με βασικότερους υπεύθυνους τον Βαρουφάκη, τον Λαφαζάνη και την Κωνσταντοπούλου, μαζί με τα βασικά στελέχη που τους πλαισιώνουν, έφεραν σε ακόμα χειρότερη θέση και ιδεολογική σύγχυση τον κόσμο που τους εμπιστεύτηκε και φτάσαμε σήμερα να λέγονται από "αυτούς" δεν υπάρχει αριστερά-δεξιά, να ΜΗΝ αμφισβητείται ο πυρήνας του ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με βασικό τους εκφραστή όχι τον πολιτικό λόγο αλλά την πολιτική πράξη. Εύκολα μπορούμε να βρούμε αποδείξεις σε αυτά που λέει (και που δεν λέει) η Ζωή Κωνσταντοπούλου και που βρίσκεται και τι κόμμα έχει κάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πχ, παίρνοντας τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Έτσι και ο Λαπαβίτσας μετά τις παλινωδίες των τελευταίων χρόνων για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού-κομματικού σχηματισμού και τις μεγαλοστομίες που έβγαζαν τα χείλη και τα γραφόμενα του, ξαναγύρισε στην "σίγουρη" πολιτική αγκαλίτσα του Βαρουφάκη, που υποτίθεται απείχε με οικονομικούς και πολιτικούς όρους μιλώντας, με αποκορύφωμα τις θέσεις για το ευρώ και την ΕΕ.

Και τώρα τι μας λέει ο κύριος Λαπαβίτσας; Πως η ΝΔούλα κέρδισε στο οικονομικό παιχνίδι με υπογραμμισμένο υποκεφάλαιο κιόλας "Η οικονομία έδωσε τη νίκη στη ΝΔ". Ξεχνώντας και παραβλέποντας την τεράστια ακρίβεια στα βασικά αγαθά αλλά και στα ενοίκια. "Ξεχνώντας" ένα κάρο πράγματα...

Που θέλω να καταλήξω; Πως το βασικό ένα όπλο που είχε και έχει η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση (...και αυριανή;) είναι ο πλήρης έλεγχος όλων των μεγάλων και συστημικών ΜΜΕ σε όλους τους τομείς. Ο πλήρης έλεγχος της δικαιοσύνης, των σωμάτων ασφαλείας και πολιτικά της εκκλησίας. Μετά βάζουμε στο κάδρο την συντριπτικά πλειοψηφούσα συναίνεση των πανεπιστημιακών και των γιατρών και συμπληρώνουμε κατά βούληση το παζλ.

Με όλους αυτούς έκανε παιχνίδι η Νέα Δικτατορία και κέρδισε αφού η αιχμή του δόρατος (τα Πετσομένα συστημικά ΜΜΕ) έφτιαχνε/φτιάχνει και διαμόρφωνε/διαμορφώνει Απολύτως την πολιτική ατζέντα αυτών που την χρηματοδοτούν (πολιτικοί, ολιγάρχες, τράπεζες, εταιρικοί όμιλοι, εκκλησία ΑΕ). Ποια δημοκρατία, ποιες εκλογές; Είναι γελοία πράγματα αυτά και μόνο να τα ξεστομίσει κάποιος.

Και να προσθέσουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα, αλλά που με μία ακροδεξιά κυβέρνηση σίγουρα γιγαντώνεται, είναι πως ο ιδιώτης/καταναλωτής και όχι χειραφετημένος πολίτης είναι μία άμορφη μάζα που χειραγωγείται απόλυτα από τη δεκαετία του 1980 ακόμα και την επικράτηση της τηλεόρασης στην δημόσια (πολιτικοκοινωνική) σφαίρα. Σήμερα μπορεί να υπάρχει διαδίκτυο αλλά την έχασε την ευκαιρία να ενημερώνει τους πολίτες αφού καναλικοποιήθηκε μέσα από τα δύο μεγάλα social (facebook/twitter) που διαμορφώνουν την διαδικτυακή πολιτική ατζέντα της μάζας, σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον πια.

seizeTHEsky είπε...

-συνέχεια-

Από την δεκαετία του 1980 ακόμα διαμορφωνόταν και μπετοναριζόταν ο απολιτίκ απόλυτα χειραγωγήσιμος ψηφοφόρος. Είμαι 52+ χρονών και τολμώ με βεβαιότητα να πω πως οι γενιές που ενηλικιώθηκαν τις δεκαετίες 1970-1980-1990 έβγαλαν τους χειρότερους απογόνους. Αυτό πληρώνουμε σήμερα: μην βλέπετε την νεολαία αλλά τους γονείς τους που μεγάλωσαν στην "καλή εποχή του καπιταλισμού" στο #γΕλαδιστάν.

Άρα έχουμε τον χειρότερο συνδυασμό της χειρότερης ακροδεξιάς μεταπολιτευτικής κυβέρνησης, την θέση #108 στα ΜΜΕ και τον ιδιώτη/καταναλωτή παρτάκια-ωχαδερφιστή ψηφοφόρο της μπανανίας και βγήκαν τα αίτια για τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου.

Αν προσθέσω ΚΑΙ την ανικανότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλα τα επίπεδα ΚΑΙ της κοινοβουλευτικής ΚΑΙ της εξωκοινοβουλευτικής ταξικής αριστεράς από το 2010 και μετά θα έλεγα -αλλά ας το βάλουμε καλύτερα από το καλοκαίρι του 2015 και μετά- έχουμε πραγματικά ένα εκρηκτικό μείγμα που δεν έχουμε μάλλον φανταστεί ακόμα τα όρια του και τις συνέπειες του.