29/01/2023

Μέχρι εδώ. Φτάνει.


Λόγω προσωπικών προβλημάτων, ακροδεξιάς επικαιρότητας και ανεκπλήρωτων προσδοκιών μέσω του παρακάτω κειμένου από ομιλία του Κώστα Παπαδάκη
Ενότητα και Μέτωπο τώρα στην εξωκοινοβουλευτική ταξική κομμουνιστική αριστερά.
ξαναβάζω τις σκέψεις μου σε μια σειρά και λέω κάπου ώπα.
Αυτά δεν τα λέμε συνεχώς από πριν τις πρώτες εκλογές του 2012;
Τι έχει (πραγματικά) αλλάξει;

Θα τα γράψω όσο μπορώ πιο λακωνικά με επισημάνσεις:

1.
Δεν είμαι καθόλου υπερήφανος όπου έχω αποστρατευτεί κινηματικά από το 2021 ως φυσική παρουσία, παραμένοντας αξιοπρεπής ακόμα -και για πάντα ελπίζω- ως διαδικτυακή πολιτική παρουσία.

2.
Είμαι υπερήφανος για τις εκλογικές μου επιλογές και δεν μετανιώνω από αυτές μέσα στο χωροχρονικό επίπεδο που έγιναν και διαμορφώθηκαν, ήδη ψηφίζοντας από το 1988 το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ και ΆΚΥΡΟ-διαμαρτυρίας.

3.
Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω ποτέ πολιτικό κόμμα ή Μέτωπο που δεν λέει και δεν είναι ξεκάθαρα ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ έστω -και είναι επιθυμητό αυτό πια- με ενδιάμεσα στάδια και (εξαιρετικά) προσεχτικές πολιτικές κινήσεις.

4.
Ως blogger πολιτικά απευθύνομαι από όλα μου τα blog σε χειραφετημένους Πολίτες με στοιχειώδη ταξική συνείδηση.

5.
"Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα."
www.gnomikologikon.gr

6.
Δεν έχει αλλάξει πρακτικά τίποτα στη λογική των πολιτικών Μετώπων: τελευταία στιγμή και "από τα πάνω" Μετωπική "λογική" πριν τις εκλογές, χωρίς κοινωνική ζύμωση, χωρίς εκ των προτέρων αυτοδιάλυση των υπαρχόντων συνιστωσών του μετώπου και δημιουργίας ενός ΝΈΟΥ κόμματος, με ένα φυλλάδιο στο δρόμο, ένα πανό, μία αφίσα, μία ενημερωτική ιστοσελίδα, ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο, μία πολιτική εφημερίδα, μία συγκέντρωση, ένα πολιτικό πρόγραμμα, μία συνδικαλιστική οργάνωση -με ταυτόχρονη βέβαια κατάργηση των όποιων υπαρχόντων.
Ξεκινούν τόσο λάθος με τη κουτοπόνηρη λογική πως εφόσον διασπαστήκαμε από ένα άλλο μετωπικό σχηματισμό ας φτιάξουμε τώρα κάτι πιο "νέο" αφού σε αυτό που είμασταν προηγούμενα δεν μας "χωράει/κάνει" πια! Σίγουρα ένας αυτάρεσκος απλά τετραψήφιος αριθμός κομματικών μελών με περισσότερα από 20 κόμματα/παρατάξεις/οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής ταξικής αριστεράς διασπώνται ή συνεργάζονται από το 1989, ξανά και ξανά, χωρίς ειδικά την τελευταία δεκαετία, να μπορούν να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά ΝΈΟ από την αρχή και "από τα κάτω".

7.
ΔΕΝ με ενδιαφέρουν οι διαφορές του Τρότσκι και του Στάλιν, του Μάο και του Γκράμσι. ΔΕΝ με αφορούν οι διαφορές της ΟΚΔΕ με την ΟΚΔΕ Σπάρτακος, του Μ-Λ ΚΚΕ με το ΚΚΕ μ-λ, του ΚΚΕ με το ΝΑΡ, του ΣΕΚ με το ΕΕΚ, της ΛΑΕ με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και πάει λέγοντας. 
Ήθελα να πάω να γνωρίσω την ΛΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ και γιατί όχι να ενταχτώ στην ομάδα τους, αλλά όταν βλέπω να βγάζουν σήμερα, το 2021, στις εκδόσεις τους ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΣΤΗ ΦΛΟΓΑ βιβλίο για τον Στάλιν, λέω έ όχι. ΌΧΙ άλλο πια! Αντί να βγάλουν μια έκδοση για τις καταστροφικές συνέπειες των ΒΑΠΕ στη χώρα μας, κτλ, εκείνοι επιλέγουν τον Στάλιν. Ε τι να πω, σταματώ εδώ διότι ΔΕΝ θέλω να βρίσω. Καμία γείωση με την πραγματικότητα και τις λαϊκές άμεσες σημερινές ανάγκες.
Σταματώ εδώ*.
(Τα ίδια -και χειρότερα- ισχύουν βέβαια και με την "επώνυμη" εξωκοινοβουλευτική και κοινοβουλευτική ταξική αριστερά).

8.
Ως ΕΔΏ. Αν δε δω στην πράξη και πολύ πριν τις όποιες εκλογές κάτι πραγματικά ΝΈΟ για πάντα θα ψηφίζω ΆΚΥΡΟ-διαμαρτυρίας.

Τα έχω γράψει "τέλεια" από το 2021 ακόμα! Με βάση φυσικά την δικιά μου υποκειμενική οπτική, δεν είμαι από αυτούς πως λένε πως έχουν και το αλάθητο. ΔΕΝ είμαι επαγγελματίας πολιτικός και συνδικαλιστής, όπως πολλοί από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και ας μην παίρνουν μισθό: μαζεύουν όμως προσωπική "υπεραξία" και "δάφνες" εγωπάθειας/εγωκεντρισμού. Προσοχή στο κενό... σύντροφοι.
Τι άλλο να προσθέσω;
Απλή αναλογική και Αριστερά.

Διαβάστε περισσότερα στο παρόν ιστολόγιο στο άλλο μου blog thoughtsONpaper αλλά και στο blog ΑΣΠΡΟ | ΜΑΥΡΟ για την αναγκαιότητα της Μετωπικής Αριστεράς και τι μπορούμε να κάνουμε ανάλογα την χωροχρονική εγγραφή του κάθε πολιτικού κειμένου.

--------
*
Και κάτι τελευταίο.
Γιατί να συνταχθώ με αυτούς οι οποίοι για να σε υποστηρίξουν συνδικαλιστικά θα πρέπει να ανήκεις στον κομματικό τους σχηματισμό; Η απόδειξη εδώ στην Ομαδική Επιστολή Διαμαρτυρίας που στείλαμε εκπαιδευτικοί εργαστηριακών μαθημάτων, αλλά και σε προσωπικές που είχα στείλει μόνος μου, καμία συνδικαλιστική παράταξη της ταξικής αριστεράς ή του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναδημοσίευσε έστω απλά κάποια από αυτές.

Εγώ γιατί να στηρίξω πολιτικά αυτά τα ιερατεία;
Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, αλλά ειδικά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις άλλες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις οι οποίες απαρτίζουν τις παρεμβάσεις ΔΕ στις οποίες ήμουν μέλος μέχρι το 2012 οπότε και "απολύθηκα" από το υπουργείο Παιδείας (εννοώ δεν επαναπροσλήφθηκα ποτέ ως αναπληρωτής από τότε); Έστειλα σε όλες αυτές τις συνδικαλιστικές παρατάξεις email στην επίσημη συνδικαλιστική τους ιστοσελίδα αλλά και με έμμεσο τρόπο μέσω απανωτών δημοσιεύσεων σε εκπαιδευτικές ομάδες στο facebook που σίγουρα είχαν δει κάποια από αυτές τα μέλη που τις απαρτίζουν. Κανείς τους δεν αναδημοσίευσε τίποτα ή απλά να ζητήσει να ενημερωθεί για τα ειδικά θέματα μας.
Καμία επαφή, καμία επικοινωνία. Είμαστε Αόρατοι.
Βλέπεις είμαστε 500 άτομα πάνω-κάτω, όλοι κι όλες, δεν είμαστε χιλιάδες όπως σε άλλους κλάδους και σε άλλες ειδικότητες.

Αλλά ξέχασα: εμείς που είμαστε το πιο καθοριστικό κομμάτι της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, αφού είμαστε η καρδιά των εργαστηρίων, και που θα έπρεπε να στραφεί το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των μαθητών -αν θέλουμε μια αυτόνομη και αυτάρκη παραγωγή στον πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο τομέα, εμάς το λοιπόν, σχεδόν όλοι μας αντιμετωπίζουν ως παρίες στην εκπαιδευτική κοινότητα ανεξάρτητα από ιδεολογικό χώρο και εκπαιδευτική βαθμίδα.
Βλέπεις, όταν είναι μετρημένα τα κουκιά των μόνιμων προλήψεων, δεν "παίζουμε" με τα λεφτουδάκια και τον μισθουλάκο.


**
Και κάτι πραγματικά τελευταίο (δεν με αφήνουν να "αγιάσω").
Για ποια "ενότητα" μιλάμε ακριβώς, ποια κόμματα, ποια εργατική ή άλλη αλληλεγγύη, όταν σχόλιο μου στο κανάλι του youtube του ΣΕΚ λογοκρίνεται (το παρακάτω είναι το σχόλιο!):

Ανένταχτοι Πολίτες  πριν από 6 ημέρες
Ενότητα και Μέτωπο τώρα στην εξωκοινοβουλευτική ταξική κομμουνιστική αριστερά. https://anentaxtoipolites.blogspot.com/2023/01/Unity-Front.html


...και όταν στη σελίδα kommon ας πούμε -όπως είναι και στις περισσότερες ιστοσελίδες του χώρου- δεν υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού και διαλόγου;! Εμείς δηλαδή να είμαστε αόρατοι και να διαβάζουμε μόνο και να βγάζουμε τον σκασμό!

Μακριά από τα κομματόσκυλα της Αριστεράς και τα οργανόσκυλα της Αναρχίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: