05/10/2021

Απλή αναλογική και Αριστερά.

Και ναι αγαπητέ μου αναγνώστη έφτασε η στιγμή που η Αριστερά (η πραγματική και όχι η γιαλαντζί/συστημική όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ), η κομμουνιστική ταξική κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα αναμετρηθεί με την καραμέλα που πιπιλούσε όλα αυτά τα χρόνια.

Και εξηγούμαι.
Ένα από αυτά (τα πολλά) που έλεγε και λέει η Αριστερά ήταν να γίνει η απλή αναλογική στο εκλογικό μας σύστημα ώστε τα κόμματα να έχουν το πραγματικό ποσοστό που τους αναλογεί μέσα στο κοινοβούλιο. Από όσο ξέρουμε αυτό θα γίνει στις επόμενες εκλογές (διότι τα συστημικά κομματόσκυλά επέλεξαν αυτή την συγκεκριμένη χωροχρονική πολιτική στιγμή για κάτι τέτοιο αφού ξέρουν τι έρχεται και έχουν σχέδιο γι'αυτό σε αντίθεση πάντα με την Αριστερά που σέρνεται πάντα πίσω από τα γεγονότα, θα πρόσθετα).
Ωραία ως εδώ.

Όμως υπάρχει ένα θεματάκι.
Αφού το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται με κανένα άλλο κόμμα στα αριστερά του, τα εξωκοινοβουλευτικά ΝΑΡ/ΣΕΚ -η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλαδή, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ μ-λ και πάλι δεν συνεργάζονται με κανένα άλλο εξωκοινοβουλευτικό (μόνο η ΛΑΕ το θέλει και κάποια νέα σχήματα/οργανώσεις/μετωπικοί σχηματισμοί που δημιουργούνται τώρα και είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο όπως ο "Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων", η "Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης", κα, που είναι ή πρώην μέλη του ΝΑΡ, ή σε αυτόνομη πορεία μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή ανένταχτοι πια αλλά προερχόμενοι από διασπάσεις, ή από την ΛΑΕ, ή από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή αυτόνομες οργανώσεις, κτλ.) κόμμα πάρα μόνο με τους εαυτούς τους, πως θα ζητήσουν ΠΆΛΙ την ψήφο του Λαού; Ψηφίστε μας, αλλά όχι -πάλι- για να κυβερνήσουμε, αλλά για να υπάρχει ισχυρή αριστερή ταξική αντιπολίτευση στη βΟλή;
Να την χέσω εγώ τέτοια ψήφο πια που είναι καθαρά κομματική, διασπαστική, οπορτουνιστική, αντιδιαλεκτική και αντιμαρξιστική.

Καλά ρε;
ΔΕΝ ντρέπεστε λιγάκι να έχει διαλυθεί στην κυριολεξία η χώρα, μια δεκαετία τώρα, και εσείς (μιλώ για τα ταξικά αριστερά κόμματα ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ) να μην μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα 10 σημείων; Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας; Να έχουμε μία ελπίδα για κάτι στο μέλλον; ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ που θα θελήσετε την ψήφο μας να την πετάξετε πάλι στις αριστερές-αλληλοκατηγορίες και στα διασπασμένα-σωματεία!
Ουστ!

Εγώ το έχω πει, το έχω γράψει, το έκανα πράξη και το ξαναλέω: καμία ψήφος χαμένη πια σε κομματόσκυλα που βλέπουν παντού εχθρούς, οπορτουνιστές, προβοκάτορες και κρατάνε τα αριστερόμετρα μαζί με το μικροσκόπιο με την 1η ευκαιρία! Άκυρο Διαμαρτυρίας μέχρι το 5% των δημοκρατικών, προοδευτικών, αντικαπιταλιστών και ταξικά συνειδητοποιημένων πολιτών ενωθούν και γίνουν Μία-Μεγάλη-Γροθιά ζητώντας πραγματικά την διακυβέρνηση της χώρας και τον έλεγχο των σωματείων, σήμερα, τώρα, από τους υπόλοιπους πολίτες.

Μέχρι τότε έχω γράψει τα ακόλουθα:
Τι θα ρίξουμε τελικά εμείς αύριο στην κάλπη;


Στον Δρόμο θα είμαι μαζί σας (συλλογικά/πολιτικά μιλώντας και όχι κομματικά). Στην κάλπη ΌΧΙ εφόσον μας εμπαίζεται από το 2010 ξεκάθαρα πια. Στην κάλπη, είτε σε βουλευτικές, είτε σε δημοτικές, είτε σε σωματειακές εκλογές, θα είμαι μαζί σας ΜΌΝΟ σε ένα αριστερό-ταξικό-αντικαπιταλιστικό Ενιαίο-Μέτωπο, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες που θα προέρχονται από τη βάση του Ενιαίου-Μετώπου και όχι από τα πάνω φορετές-καπέλο από τους κομματικούς μηχανισμούς που το απαρτίζουν.
.&-


Ως τότε, ας κάνουμε αυτό που ήξεραν να κάνουν πάντα οι ταξικά συνειδητοποιημένοι Πολίτες: να Αγωνίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: