06/03/2022

Ένα μικρό σχόλιο με βάση την επικαιρότητα.

τελευταία ενημέρωση ανάρτησης 20-3-2022

πηγή φωτό

Άλλο ένα ξεβράκωμα των κομμάτων της κομμουνιστικής ταξικής αριστεράς κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής και των οργανώσεων της αναρχίας έγινε με αφορμή το Ουκρανικό θέμα. (Καλά με την "αριστερά" των μνημονίων και  του ΝΑΤΟ δεν ασχολούμαι καν -ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ εννοώντας: αυτοί για μένα ΔΕΝ είναι αριστεροί και όσοι νομίζεται το αντίθετο να πάτε να σας κοιτάξει κάποιος γιατρός, ψυχίατρος κατά προτίμηση.)

Όσο πιο γρήγορα ρε απαλλαγούμε από την πάρτι σας άσπρη ταξική/αντιφασιστική μέρα δεν θα δούμε: ιδεολογικές αγκυλώσεις, σεχταριστικός αυνανισμός, παρωπιδικός αυτισμός. Εν τω μεταξύ είναι και που οι ελληναράδες είμαστε και πολύξεροι ξερόλες και ανίκανοι συνομιλητές και οπαδικοί ψευτόμαγκες. Είναι και που οι δεκαετίες ενηλικίωσης των δεκαετιών του 1980 και 1990 έβγαλαν απολιτιλίκ παρτάκηδες. Έχουν μαζευτεί τόσα πολλά πια.

Και έβγαλαν όλα αυτά μαζί σήμερα ένα τρισμέγιστο κόπανο που δεν μπορεί να συζητήσει και να τα βρει με κανέναν. Ο καθένας για την πάρτι του, την οικογένεια του, τους φίλους του, τους συγγενείς του, την ομάδα του, την μάρκα του, την/ον γκόμενα/ο του, το κόμμα του, την οργάνωση του. Και το δημόσιο κοινωνικό (και ταξικό εννοείται) συμφέρον με την έννοια του Μαζί Ενωμένοι (σε αντιφασιστική και σε ταξική βάση εννοώντας) να πάει να γαμηθεί.

Αυτά διαβάζει κανείς συνεχώς και γίνεται (ατομικά) εσωστρεφής και όχι (συλλογικά) εξωστρεφής.


----------
Ο δικός μου σχολιασμός για την Ουκρανία,
a picture is worth a thousand words
ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ - Ουκρανία - Ντονμπάς - Ρωσία - Πούτιν
μαζί με τα σχόλια φυσικά που ακολουθούν, με βάση την ψυχρή λογική και τίποτα άλλο.


----------
τελευταία ενημέρωση ανάρτησης 20-3-2022
Έχω σταματήσει να σχολιάζω στο social για τους λόγους που περιγράφω ΕΔΏ.
Διαβάζοντας χθες μια ανάρτηση στο iskra -που είναι με το μέρος της Ρωσίας περισσότερο- πως έχουν σκοτωθεί πάνω από 7.000 στρατιώτες Ρώσοι (μετά από 22 μόνο μέρες πολέμου) συνειδητοποιείς για ακόμα μια φορά πόσο αναλώσιμοι είμαστε στους σχεδιασμούς των στρατιωτικών επιτελείων οποιουδήποτε στρατού σε οποιοδήποτε μέρος της Γης.

Φυσικά και ΔΕΝ είμαι με τον Πούτιν. Είμαι με τους Ρώσους που αυτοί τη στιγμή παλεύουν με το ΝΑΤΟ διαμέσου των Ναζί που έχουν καταλάβει την κεντρική εξουσία στην Ουκρανία. Απλά τυχαίνει ο 8ετής πόλεμος με τους ΝΑΤΟ/Ναζί να αφορά/συμπίπτει και/με τους γεωστρατηγικοοικονομικούς σχεδιασμούς του επίσημου καπιταλιστικού κράτους της Ομοσπονδιακής Ρωσίας που πάνω από όλα φροντίζει τους σχεδιασμούς της αστικής του τάξης.

Ο πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία με τους ΝΑΤΟ/Ναζί είναι γεωστρατηγικοοικονομικός από την πλευρά του Ρωσικού καπιταλιστικού κράτους, απελευθερωτικός από την πλευρά του Ρώσικου Λαού και αμυντικός (μέσω της επίθεσης) από την πλευρά ΚΑΙ των δύο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία ΔΕΝ είναι ιμπεριαλιστικός από την πλευρά του επίσημου Ρωσικού κράτους και του Λαού της.

Όπως και ο πόλεμος στη Συρία είχε διχάσει τον προοδευτικό κόσμο με ταξική προοπτική έτσι και πάρα πολύ περισσότερο αυτός ο πόλεμος μας διχάζει στο έπακρο. Η συντριπτική πλειοψηφία του προοδευτικού-δημοκρατικού κόσμου με ταξική αναφορά, για μια ακόμα φορά, κατώτερη των περιστάσεων που επιβάλλουν οι καιροί.

3 σχόλια:

Ανένταχτοι Πολίτες (+) είπε...

Καλά ειδικά ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος (πέρα από τους τυφλούς ισαποστάκιδες αριστερούς κομμουνιστές των δύο ιμπεριαλισμών) ξεβρακώθηκε για μια ακόμα φορά με το Ουκρανικό. Ευτυχώς που υπάρχει το ίντερνετ και διαβάζουμε τις Χοντρές Μαλακίες που γράφουν πολλά από τα "πρώτα ονόματα" στο τουίτερ. Η αρχή είχε γίνει το 2014 με το Μαϊντάν, μετά με τη Συρία, μετά με τους Κούρδους και πάει λέγοντας. Το αποκορύφωμα είναι η σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία που για μένα δείχνει την οριστική ρήξη ιδεολογικά με την χωρίς ίχνος ρεαλισμού -σε πολλά μέλη του χώρου- και της απουσία σοβαρής και στοιχειώδους ορθής πολιτικής σκέψης με φράγμα το δόγμα και την "καθαρότητα" της ιδεοληψίας που πρεσβεύουν. Οτιδήποτε αριστερό (και απλά σαν αναφορά ή θύμηση) πρέπει να τσακιστεί ιδεολογικά γι'αυτούς. Χειρότεροι από τους ΚΚΕδες.
Δεν θέλω να γράψω άλλα γιατί θα παρεκτραπώ.

Ανένταχτοι Πολίτες (+) είπε...

Επιδιόρθωση!
Τελικά παρασυρμένος από τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βιάστηκα να γράψω πως "Η συντριπτική πλειοψηφία του προοδευτικού-δημοκρατικού κόσμου με ταξική αναφορά, για μια ακόμα φορά, κατώτερη των περιστάσεων που επιβάλλουν οι καιροί.", αλλά δεν είναι όμως έτσι.

Τις ανακοινώσεις της ΚΕΔ και των συντακτών της στο avantgarde
https://avantgarde2009.wordpress.com/2022/02/25/den-einai-h-arxh-alla-to-telos-tou-polemou/
https://avantgarde2009.wordpress.com/2022/02/25/gia-to-telos-tou-polemou-sthn-oukrania/
https://avantgarde2009.wordpress.com/2022/02/18/nato-out/
είχα διαβάσει και χάρηκα για το περιεχόμενο τους. Είχα μείνει όμως εκεί και μόνο λόγω της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σήμερα διάβασα άλλες δύο ανακοινώσεις μια από το ΕΕΚ και μια από την ΚΚ Εργατικός Αγώνας και χάρηκα διπλά.
https://www.neaprooptiki.gr/eek-polemo-enantia-stous-iberialistes-ebristes-tou-polemou-stin-oukrania/
https://www.ergatikosagwnas.gr/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/2880-gia-tin-anagnorisi-ton-laikon-dimokration-tou-donmpas-apo-ti-rosia

Θα επανέλθω αν βρω κάτι άλλο επιπλέον.
Την "θεωρεία" των δύο ιμπεριαλισμών ευτυχώς ΔΕΝ την προσυπογράφουν όλοι.

Ανένταχτοι Πολίτες (+) είπε...

Ακόμα και η ανακοίνωση της ΛΑΕ
"Η στρατηγική των αστικών κομμάτων είναι ερμηνεύσιμη και αναμενόμενη. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για την ενσωμάτωση τμημάτων της αριστεράς στη ρητορική των ίσων αποστάσεων, ή και στην κυρίαρχη ανάδειξη της ρωσικής επιθετικότητας στα πλαίσια μιας ενδοϊμπεριαλιστικής σύγκρουσης."
https://laiki-enotita.gr/2022/02/28/anakoinosi-tis-p-g-tis-laikis-enotitas-gia-tis-exelixeis-stin-oukrania/
πολύ καλύτερη από τις ανακοινώσεις των ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ μ-λ που μιλούν μόνο για ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις ίσων αποστάσεων!

https://www.kke.gr/article/Gia-ton-imperialistiko-polemo-stin-Oykrania/

https://antarsya.gr/node/6064

https://www.okde.gr/archives/16241

https://www.m-lkke.gr/featured/%ce%b7-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd/

https://www.kkeml.gr/%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BC-%CE%BB-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B12/