08/06/2024

ΤΙ ΨΗΦΙΖΩ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 9-6-2024;!

ΨΗΦΙΖΩ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΤΑΞΙΚΑ!
#ΑΝΤΑΡΣΥΑ #ΚΚΕ #ΜΕΡΑ25 #ΜΛΚΚΕ #ΟΚΔΕ
Την προσωπική μου πολιτική ανάλυση στην συγκεκριμένη χωροχρονική συγκυρία θα την διαβάσετε στην ανάρτηση παρακάτω, μη ξεχνώντας να διαβάσετε και τα σχόλια που την συμπληρώνουν.
Σχετικά με τις Ευρωεκλογές και όχι μόνο | GRexit | Καλό(ή) Ψό(ή)φο
AnentaxtoiPolites.blogspot.com/2024/05/blog-post.html 


4 σχόλια:

seizeTHEsky είπε...

Το μοναδικό κόμμα με το οποίο συμφωνώ στα περισσότερα είναι το ΕΕΚ. Θα το σκεφτόμουν αν είχε βάλει κι αυτό στις ευρωεκλογές αν και μάλλον πάλι θα επέλεγα το ΜΕΡΑ25 επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπει στο ευρωκοινοβούλιο.
Συμφωνώ και στα περισσότερα -σχεδόν σε όλα- όπου γράφουν και στο κείμενο παρακάτω όπου καλούν να ψηφιστούν αριστερά κόμματα:
Κάλεσμα του ΕΕΚ για τις Ευρωεκλογές 2024
https://www.neaprooptiki.gr/kalesma-tou-eek-gia-tis-evroekloges-2024/
"Ψήφο στα αριστερά κόμματα. Δεν είναι ψήφος υποστήριξης στις κραυγαλέες ανεπάρκειες της πολιτικής τους αλλά ταξική ψήφος καταδίκης της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων, ένα χτύπημα στο αστικό πολιτικό σύστημα που παραπαίει."

seizeTHEsky είπε...

Άλλο ένα άρθρο όπου συμφωνώ με πολλά από όσα γράφονται:
Ευρωεκλογές 2024: Σκέψεις για μια Κυριακή με αριστερή μελαγχολία
https://jacobin.gr/eyroekloges-2024-skepseis-mia-kyriaki-aristeri-melagcholia/

Ανώνυμος είπε...

To DiEM χάνεται στον παραδοσιακό αριστερίστικο λαϊκισμό. Δεν θα το υποστηρίξω. Το ΚΚΕ έχει γίνει ένα με το σύστημα. Για πρώτη φορά, θα το δώσω στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι ελπίδες λίγες. Η Ευρώπη πεθαίνει.

Αρκτούρος

seizeTHEsky είπε...

Αρχικά να γράψω πως ΔΕΝ πρέπει να κοιτάμε τα ποσοστά των κομμάτων αλλά τους ψήφους σε απόλυτα νούμερα. Έτσι έχουμε το ΚΚΕ έπεσε σύμφωνα με τις προηγούμενες διπλές εκλογές. Το ΜΕΡΑ25 όχι απλά δεν κράτησε τα ποσοστά του αλλά κατακρημνίζεται συνεχώς σύμφωνα με τον αριθμό των ψήφων. Καλά η εξωκοινοβουλευτική ταξική αριστερά είναι άφαντη και δεν ξέρω αν χρειάζεται να ασχολείται πια κανείς για κάτω το μισού τις εκατό σε ποσοστά.

Το ΚΚΕ δυστυχώς σαρώνει και δεν υπάρχει κάποιος αριστερά του να του απειλεί την πρωτοκαθεδρία και κάνει ότι θέλει διασπώντας το όποιο κίνημα, κάτοχος της μιας Αλήθειας και συνεργάτης μόνο με τον εαυτό του και τις οργανώσεις και σωματεία που μόνο αυτό ελέγχει. Χάλια δηλαδή. Το πιο συντηρητικό κόμμα της Ταξικής Αριστεράς συνεχίζει την μοναχική συστημική αδιέξοδη πορεία του χωρίς αντίπαλο.

Για την Ταξική Αριστερά τα έχω ξαναγράψει, δυστυχώς:
https://anentaxtoipolites.blogspot.com/2023/01/Unity-Front.html

Για την Αποχή και πάλι τα έχω ξαναγράψει, δυστυχώς:
https://seizethesky-whiteblack.blogspot.com/2023/07/White-Dot.html
https://anentaxtoipolites.blogspot.com/2023/06/black-votes.html

Για το ΜΕΡΑ25 μάλλον πληρώνει την συνεργασία του με την ΛΑΕ μιας και δεν του βγαίνει. Ως πρώτη ανάγνωση. Ως δεύτερη είναι πως είναι αποκλεισμένο όπως είναι αναμενόμενο. Άρα τι κάνεις χωρίς γνωστά ΜΜΕ δικά σου κινηματικά;

Η Ακροδεξιά καλπάζει κυριολεκτικά ΝΔ+Βελόπουλο+Λατινοπούλου+ΝΙΚΗ κτλ.
Το συστημικό κέντρο πνέει τα λοίσθια αν ΔΕΝ ενωθεί (που θα ενωθεί δεν μπορεί αλλιώς).
Τον Παρτάκια, Ωχαδερφιστή, Σταρχιδιστή, Απολιτίκ, Αναθεσάκια Ιδιώτη/Καταναλωτή τον βαφτίζουν απηυδισμένο με τα κόμματα και ότι άλλη μαλακία θέλει ο καθένας. Τα βασικά είναι οι πέντε (5) χαρακτηρισμοί με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Ιδιώτες/Καταναλωτές ψηφοφόρους και μετά όλα τα άλλα. (Και πάντα μιλώ για την συντριπτική πλειοψηφία.)

Άρα που βαδίζουμε; Προς το γκρεμό ξεκάθαρα.
(Ενώ θα έπρεπε να είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους: για το ΕΣΥ, την Παιδεία, την Δικαιοσύνη, το Περιβάλλον, την Ακρίβεια, την Εργασία, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την Ειρήνη.)

Καλόν (πολιτικό) ύπνο.